lauantai 31. elokuuta 2013

Valmistautumista Sukkasatoon


Anttilassa oli Wool tarjouksessa. Enpäs voinut vastustaa kiusausta, joten ostin kolme kerää sitä sitten. Ei näille varsinaista tarkoitusta ole vielä, mutta Wool on kivaa neulottavaa ja siitä saa kivoja vauvan neuleita. Värivalinta oli tällä kertaa vähän tylsä, mieleni kyllä teki ostaa turkoosia, mutta kun käyttötarkoituksesta ei tosiaan ollut tietoa, en uskaltautunut ostamaan rohkeampia värejä. Ja sukkasadon mysteerisukkaa varten kävin ostamassa tuon Regian. Eilen neuloskelin mallitilkkua, mutta vasta huomenna saa aloittaa sukkia, vasta! Tahtoisin niin aloittaa, tuo on niin jännää! En ole aikaisemmin mysteereitä neulonut, joten saas nähdä, mitä saan aikaan.

Kävin myös kirjastosta lainaamassa oppaan kahden sukan neulomiseen kerralla, saas nähdä, ehdinkö harjoittelemaan sitä ollenkaan, mutta aina voisi yrittää. Suunnitelmat nimittäin muuttuu lennosta, niin näiden sukkien kuin koulunkin kanssa. Sain nimittäin parin päivän sijaisuuden Savosta, eikä ollut syytä kieltäytyä rahasta, etenkin kun omaa koulua ei ole silloin. Etenkin kun siitä jää plussalle, vaikka bussilla joutuukin kulkemaan, tai että vasta tultiin tänne ja kuitenkin sitten tulee pari vkoloppua kotona käymistä kuitenkin. Ja työkokemusta, sitä ei voi tulla liikaa! Sitä paitsi, ihan kiva ennen harkkoja päästä koululle taas :D

Mutta eiköhän tämä taas tästä. Seuraavalla kerralla toivottavasti on esitellä sukkia!
~Kvaakkuli~

perjantai 30. elokuuta 2013

Kotona taas

Eilen kotiuduttiin kesän vietosta. Päivä meni suurimmaksi osaksi siivoillen, mutta keittiö on vielä vähän vaiheessa. Tänään pitää mennä hoitamaan asuntoasioita, sillä veljeni muuttaa meille, kunnes saa opiskelija-asunnon. Täällä on joka syksy pulaa noista, ja osa asuu esmes hoteillessa sen ajan, kunnes saavat asunnon. Saa ne siihen tuet ja jotain alennusta, mutta ei olisi kiva asua tuolleen montaa kuukautta. Onneksi veljen osalta tämä meni näin helposti :D

Malli: junasukat omilla muutoksilla
Puikot: 2,5 mm
  Lanka: Novita Ticotico, menekki 25 g
 Koko: pieni 

Nämä valmistuivat jo kauan sitten, mutta kuva oli siirretty tälle koneelle, enkä hirveästi kesän aikana tällä käynyt. Nyt tässä kuitenkin perinteinen välityö valmiina. Tosin jalkapöydän päällä sekoilin ja tein sen sitten oman pääni mukaan. Nämäkin menevät varastoon odottamaan pieniä jalkoja.

Tästä tää nyt taas lähtee, syksy! Yliopiston alku syyskuun alussa on mulle ollut selvä merkki syksyn alusta jo kuudetta vuotta. Tämän jälkeen pitänee ottaa uusi merkki, sillä toivottavasti valmistun tänä keväänä tai kesällä sitten. Opiskella voisin vielä vaikka kuinka kauan, mutta Kela ja yliopisto alkaisvat muistutella pikku hiljaa valmistumisesta. Voihan sitä sitten täydennyskouluttaa itseään myöhemminkin vaikka niillä kässänope-papereilla. 

Mutta nyt kahvia keittämään, niin saan nuo miehet ylös! Ei meillä ensin pelata kolmeen ja sen jälkeen nukuta puoleen päivään!
~Kvaakkuli~

torstai 22. elokuuta 2013

Ostoksia


Kummityttö sai pikkuveljen juhannuksen alla. Päätin aloittaa jo joululahjojen tekemisen poitsun lahjasta, tällä hetkellä toisessa hihassa menossa, kohta siis on valmista. Tosin neule jäi Joensuuhun, kun tulin vielä käymään Savossa. Plussaa lankakoriin 250g, mutta jospa suurin osa siitä vähenee myös saman tien.

  

Ennen sukkasatoa olis tarkoitus saada toi takki valmiiksi, edes suunnilleen. Tässä varautumista satoiluun, +100g lisää.Tänä vuonna sukkasatoilen heinäladon puolella, vähän aikaa sitten tuli kutsu sinne. Osallistun myös Weban joululahjavaihtoon tänä jouluna, muut vaihdot ja tempaukset saa osaltani olla. Raha- ja koulutilanne ei anna kauheasti periksi.


 Vielä viimeiset ostokseni, näistä tulee meille uudet verhot olkkariin ja keittiöön. Tai ei näistä kangaspaloista, vaan niinstä isommista. Eurokankaan täti (joka oli kyllä tyttö, suunnilleen miun ikäinen), leikkasi valmiiksi kankaat silleen, että kuviot menee kohdilleen:) Näistä voi kuulemma ommella tabletit, tyynyt tai pöytäliinan. Katellaan, mitä näistä pikkupaloista sitten tulee. Niin, katellaan nyt, tuleeko verhojakaan, sillä ompeleminen on aina vähän sellaista...


 Malli: Suuri Käsityölehti 2/13
 Puikot: 2,5 mm
  Lanka: Novita Ticotico, menekki 12 g
 Koko:pohja 9,5cm

Jotain pientä valmista. Söpöt tuli, ei sen ihmeitä. Piti oikein tarkoituksella tehdä noi reunan virkkuut eri väreillä, tosin kuvassa tuo ei näy kunnolla. En taaskaan jaksanut värejä kaivella, eikä kyllä haittaa. Minusta on muuten hivenen hälyyttävää, että löysin yhdeksät vauvan tossut/sukat kaapista, ja yleensä nää on sellainen pikkutyö, joka tulee otettua nopeasti luennolla, jos ei ole muuta. Montako pienen pientä sukkaa ihmisen tarttee säilöä, ennen kuin niille on oikeasti käyttöä:D

Mutta nyt minä aloitan kirjoittamaan taas ahkerammin, minä lupaan! Ainakin niistä sukista sitten. Pari muutakin valmista työtä on vielä, mutta en saanut kuvattua toista ja toisen kuva on eri koneella. 
Tervetuloa normaali arki ja syksy!
~Kvaakkuli~

torstai 15. elokuuta 2013

Oho!

Pikkuisenhan tämä nyt sitten pääsi venähtämään, päivittäminen nimittäin :D Kesä on mennyt jo melkein kokonaan, täällä ainakin satelee vettä hyvinkin syksyisesti. Tällä hetkellä olenkin jo kirjastolla kirjoittelemassa kandia loppuun, tai ainakin toivottavasti pikku hiljaa loppuun. Ja ilmottauduin jo osalle talven kurssejakin.

Hiljaisuudesta huolimatta olen jotakin saanut tehtyäkin, mutta niistä tarkempia tietoja ja kuvat, kun en ole kirjaston koneella. Ei niitä nyt niin hirveästi ole, mutta jotain pientä kuitenkin. Malttamattomana odottelen syyskuun alkua, jolloin jälleen asetutaan tänne kunnolla asumaan. Ja tietysti sukkasadon alkua odottelen malttamattomana! En mie nyt sitten teidä, montako sukkaa sitä tartteis tehdä, mutta jos ainakin kummitytölle ja hänen sisaruksilleen sukat tekisi, ehkä myös R:n veljenpojille. Joululahjoja siis varmaan tulee suurimmasta osasta :)

Koulussa on luvassa harkat (jee, ja apua!), niihin liittyviä kursseja ja alkukasvatusta. Lisäksi nämä pienet kirjalliset (kandi ja gradu) olisi tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden syksyyn mennessä. Saas nyt nähdä.

Mutta palailen syssymmällä kunnolla blogin pariin. Nautitaan elokuusta vielä "hunningolla":D

~Kvaakkuli~