perjantai 14. helmikuuta 2014

Saldo 2013 ja ekat SAH:t

Taaspa on hetki vierähtänyt edellisestä.. Tässä samalla kuuntelen maajusseja, että illalla pystyy katsomaan lätkää neuloen... Sen verta nyt alkuun palaan viime vuoteen, että jäin pikkaisen plussalle lankasaldossa. Ostin/sain 3400 grammaa lankaa ja lankaa meni 3018 grammaa, eli plussalla jäätiin 382 grammaa. Mutta huom, tuossa on siskon paitalanka mukana, jonka kulutus tulee tälle vuodelle. Tosin sitä oli muutama kerä liikaa... Jotain vauvajuttuja teen lopusta sitten. Lemppareitani olivat kynsikkäät, vauvan takki (vaikka silloin ei tuntunut niin hyvältä), Kainuulaiset, Nalle- setti vauvalle, kipparin setti, Mysteeri-sukat, Sivistyneen vauvan nuttu ja autopipot. Sukkia tuli näköjään tehtyä aika paljon, mutta en nyt jaksa tehdä sen kummepia listauksia tehdä nyt kuitenkaan. 


Malli: Pääkallohiutaleet (ravelrylinkki)
Puikot: 2&2,5 mm
 Lanka: Novitan Pikkusisko, menekki 67 g
 Koko: mies

Tässäpä nyt ekat Ravelryn Suuren AsusteHaasteen (SAH) lapaset. Tammikuun haasteena oli tehdä jotain lämmintä talveksi (mikä talvi...?), ja kahdet lapaset hyppäsi puikolle. Itselle on Kuurankukat vielä tulossa (venyttelyt puuttuu), mutta nämä ovat R:lle. Se pyytämällä pyysi harmaita, takkiinsa sopivia, lämpöisiä lapasia. Yhdessä sitten etsittiin katu-uskottavia malleja, ja tällaiset lumihiutaleita muistuttavat pääkalloset oli parhaat. Vähän vinkkasin parin mallin välillä, että tykkäisin tällaisesta vähän haasteellisemmasta ja nätimmästä kuin parista peruskallosta :D

Mutta nyt keskittymään maajusseihin:) R on kokouksessaan, katselen siis taas hömppää hyvällä omalla tunnolla. Omat päivät menee fysiikan raporttien parissa, tai ainakin niitä yrittäen. Kävin aamulla ottamassa influenssarokotteen, uutisointi loi lievän "pelkotilan" ;) Kokeilin tehdä ruispuolukkapuuroa, ennen olen vaan mannaryyneistä tehnyt, kohta maistelemaan sitä myös. Ja tuota.. Noh, ehkä tässä tälle kertaa olisi riittävästi. Nyt puikoille lähtee vauvan sukkia vähän lisää, jämiä veks ja SAH:n nurinperin-haastetta.

Hyvää viikonloppua!
~Kvaakkuli~

tiistai 4. helmikuuta 2014

Kuulumisia

Malli: Elonkorjuu
Puikot: 6 mm
 Lanka: Pirtin Kehräämön kampalanka, menekki 155 g
 Koko: iso

 Tässäpä tädin lahjahuivi. Malliksi valikoitui Elonkorjuu, joka on pitkään ollut listalla. Langaksi ostin ihan "oikeaa" lankaa, kun luksusta halusin tädille. Tosin lankakaupassani oli vain kampalankaa, ei karstalankaa. Huivia oli kiva tehdä, alussa oli vähän joitain ongelmia, mutta nopeasti se lähti selvenemään. Lopussa vain kävi niin, että en ottanut Savoon keltaista lankaa, kun en tajunnut, että reunaan olisi kuulunut olla keltainen. Eihän sitä huomaa, jos ei tiedä, että näin pitäisi olla. Mutta olisi se ehkä tuonut lisää luonnetta huiviin. Kuva on taas huono, tarkoitus oli siis kuvata tämä ulkona, kauniissa lumimaisemassa, mutta kuinkas sitten kävikään... 


Tämä kuva taas on viime viikonlopulta, ihanaa, kun on lunta! Tosin pakkaset menivät jo vähän liiallisuuksiin. Nyt ulkona ei sitten olekaan pakkasta melkein ollenkaan. On tää Suomen talvi tällaista :D Mutta täällä ollaan taas itärajalla, omaa koulua on ollut muutama tunti päivässä. Harkka oli aivan ihana, mulla oli ihana luokka ja ohjaajat, alakoulu on niin miun paikka! Nyt pitäisi tämä kevät tehdä ahkerasti töitä, niin valmistuminen voisi jo siintää pikku hiljaa edessä päin. Olen yrittänyt tehdä fysiikan labroja pois alta ennen viimeisen harjoittelun alkamista, tässä vielä kuukauden päivät olisi siihen hetkeen. Ei mulla enää olisi kuin kaksi palautettavaa, lähes valmista rapsaa, ja kolme tekemätöntä työtä (tietysti vaikeímmat..). Yhden menen mittaamaan nyt torstaina, eli vähenee vaan entisestään. Nyt on iskenyt vahva valmistumistahto, jos ennen juhannusta saisi gradun tehtyä ja paperit hakuun, niin voisi vaikka jäädä suoraan äitiyslomalle siitä sitten ;)

Mutta tällaista tänään. Tästä lähtien päivittelen useammin... Kohta olisi valmiita lapasia Ravelryn Suureen Asustehaasteeseen, ja se pikkusiskon villis on kohta valmis, tosin se on Savossa, kun ei mahtunut mukaan.

Hyvää helmikuun alkua!
~Kvaakkuli~