lauantai 1. maaliskuuta 2014

Niitä lupailemiani vauvan sukkia:)

 Malli : Junasukat (ravelrylinkki, en löytänyt ohjetta vanhalla linkillä, mikähän lie syynä?)
 Puikot: 2,5 mm
Lanka: Novitan Pikkusisko, menekki 28 g
 Koko: vauva

R:n lapaslangoista tein taas vaihteeksi junasukat. Näissä toistuu siis täysin sama värimaailma kuin lapasissa. Tarkoitus oli käyttää jämätlangat pois, mutta harmaata jouduin korkkaamaan uuden kerän, kun keränloppu ei riittänytkään. Vielä olisi tätä lankaa siis käytettävissä, aikuisellekin jotain varmaan saisi. Tykkäsin tästä langasta, jatkossa taidan käyttää tätä enemmältikin.

Malli: Toe Up Baby (ravelrylinkki)
 Puikot: 2,5 mm
 Lanka: Novitan Wool, menekki 13 g
 Koko: pienen pieni

SAH- haasteeseen helmikuussa valmistui pienet varpaista varteen neulotut sukat. Miulla oli vaikka kuinka monet sukkaohjeet katseltuina, mutta sitten päätin tehdä ehkä tarpeellisimmat. Tai noh, tarpeelliset ja tarpeelliset.. Näistä tuli ensinnäkin aika pienet ja toisekseen olen jotkut vauvan sukat jo neulonutkin. Onneksi vauvoja on nyt tulossa lähipiiriin useampia, onpahan sukille pitäjiä... Ohje oli hyvin simppeli, päättelyn tein perinteisesti ohjeesta poiketen. Woolia jäi vielä vähäsen, lopusta tulee pienet tossut ;)

Malli: Kuurankukat Kaikki lähti lapasesta- kirjasta
Puikot: 2,5&3 mm
 Lanka: Novitan Pikkusisko, menekki 61 (aluslapaset) g ja
Novitan Wool, menekki (päällyslapaset) 59 g
 Koko: pieni nainen

Toiset SAH- lapaset, kauniit kuurankukat tein itselleni. En näitä pakkasilla ehtinyt käyttämään, tänäänkin täällä oli aivan ihana kevätilma. Jos ei siis lasketa kauhean liukkaita kävelyteitä. Näitä lapasia oli koukuttava neuloa, tai ainakin päällyslapasia. Selvemmät kuvat antaisivat enemmän oikeutta kauniille pitsille. Aluslapaset ovat ihan peruslapaset kirjan ohjeella, mustaa Pikkusiskoa kaksinkertaisena. Ovat lämpimät jo yksinään, ja päälle kun vetäisee pitsit, niin ei palelisi kädet pakkasellakaan.

Malli: Oma keppari
Puikot: 3,5 mm
 Lanka: Novitan 7 Veljestä, menekki 50 g

Kummityttö on huratanut hevosiin, ja kysyin jo ennen joulua, millaisen kepparisukat hän haluaisi. Joulu tuli ja meni, keppari oli päättelemistä ja korvien kiinni ompelua vaille valmis, kun heillä kävin viimeksi. Nyt sain vihdoin ja viimein tehtyä nämä viimeistelyt. Seuraavaksi odotan vastausta harjan väriä varten :) Kyllä me kesäksi uusi keppari tästä saadaan, jos en ihan laiskistu kokonaan. Sellaista lievää projektittomuutta ja aloittamisen vaikeutta on nimittäin ilmassa...

Aika menee todella pitkälti kouluhommissa. Viimeinen harjoittelujakso alkoi tällä viikolla, tosin oppilaat lähtikin sitten eilen hiihtolomalle :D No, ehkä se viikko tässä välissä ei paljoa vaikuta. Miulla ei ole tietoakaan lomasta, maanantaina ja keskiviikkona on tentit, ja alkukasvatusta on luvassa muinakin päivinä. Loppuviikosta on vähän vapaampaa, pikkusisko tulee tänne lomailemaan silloin.  R:n veli perheineen kävi meillä ekaa kertaa kylässä tänään, leivoin laskiaspullia ja laitettiin hernekeittoa. Onpahan tullut sitäkin kokeiltua, keiteltiin sitä sellaiset neljä tuntia aamupäivällä. Mutta hyvää se oli, sitä ei käy kieltäminen. Täällä siis harjoitellaan perustavan laatuisia ruuanlaittotaitoja. Ruokaahan me osaamme laittaa ja itse aika paljon laitetaankin, mutta tällaiset perheruuat ja enemmän kerralla (käytettiin kilo herneitä) on nyt harjoittelun alla. 

Mutta eiköhän tässä taas ollut kerraksi tarpeeksi. Jos vaikka edes yrittäisi vähän useammin kirjoitella, niin ei tulisi näin pitkiä kirjoituksia sitten kerralla....
Hyvää maaliskuun alkua!
~Kvaakkuli~